fredag 3 september 2010

Äntligen helg...

Det har varit en ganska slitig vecka. Först Oskars luftrörskatarr (som vår barnläkare härnere idag konstaterade var av det riktigt elaka slaget) och försenad Brysselhemfärd, sedan den inte alls ideala skolstarten. Både jag och Lars var helt slut igår, men det känns lovande att Oskar faktiskt varit glad på eftermiddagarna när han hämtats, även om han själv pratar om "Oskar lite rädd och ledsen".. Vilken pärs! Det hela hade ju kunnat gå så mycket smidigare om man bara kunde fått skola in barnen lite mer varsamt. Vi får se hur det går nästa vecka och hoppas på det bästa. Han var iallafall inte rädd för att gå till skolan imorse och pratar om hur han leker med de andra barnen, men själva lämningsmomentet är inte roligt. Min stora lilla kille. Jag hoppas så att han kommer att få självförtroendet att kunna ha riktigt roligt snart. Miljön är mycket mer pedagogisk än dagis så han kommer definitivt stimuleras mer där.

Ninas inskolning på dagis har däremot börjat jättebra. Det är mycket personal (fem personal och inte många mer bebisar när vi varit där) och vänlig och tillmötesgående personal. Vi ska gå dit sju gånger allt som allt och får då stanna där med Nina. Redan idag som var andra dagen kändes det att Nina trivdes och hon skrattade och charmade flera av damerna. Det verkar ha varit ett lyckokast att vi fick nys om detta dagis från våra svensk-danska vänner som också har sin dotter där.

Ikväll kändes det därför skönt att öppna en flaska vitt till laxen och att sedan koppla av med en film (Bounty Hunter, helt okej för en romkom faktiskt) i soffan. Det känns bra att ha en helg tillsammans nu innan nästa veckas fortsatta äventyr på skola och dagis;).

Inga kommentarer: