fredag 23 april 2010

Oskars skola: del 2

Igår var hela familjen (Oskar har ytterligare en luftrörskatarr och jobbig förkylning så hemma från dagis) på besök på en annan potentiell skola till Oskar. Nu är vi nog lite mer realistiska vad gäller våra förväntningar på vad en skolmiljö kan erbjuda och kan ha överseende med det faktum att de flesta skolor ur ett svenskt perspektiv verkar ganska nedslitna vad gäller lokalerna. Jag tycker fortfarande att det känns sisådär att en hel klass med treåringar tas om hand av endast en lärare och en klassassistent, men så är det överallt härnere så det får man inte hänga upp sig på....

Denna skola ligger iallafall på fem minuters gångavstånd härifrån så det hade ju varit otroligt smidigt och jag tyckte den kändes bättre än den förra. Inte hundra gånger bättre, men jag gillade engagemanget som rektorn visade och magkänslan var bra. Dessutom var det mycket fokus på dialog och kommunikation, både mellan elever och lärare samt mellan föräldrar och barn och skolan och det gillade jag. Föräldrar uppmuntras att komma och hälsa på, följa med på utflykter etc. och det tycker jag verkar lovande. Dessutom så verkar det finnas en hel del strukturerade och roliga aktiviteter regelbundet och det tror jag kommer att vara roligt för Oskar. Skolan har en egen liten swimming pool i källaren och där får barnen plaska runt en gång i veckan. Dessutom är det gymnastik tre andra dagar plus att det är besök på museer och ute i naturen några gånger i månaden. Barnen är ute två gånger per dag (visserligen på en skolgård utan riktig lekplatsborgar eller dylikt) och vi fick ett bra intryck av de lärare vi träffade. Oskar var lite blyg i början, men lyste upp när rektorn med en gång erbjöd honom alla hennes överstrykningspennor och papper att rita på under vårt i hans tycke tråkiga vuxensnack och han tyckte det var spännande att se alla barn på skolgården.

Så det känns rätt okej under omständigheterna. Dessutom så ska Oscar (en annan svensk kille från dagis) gå på samma skola så det hade ju varit roligt om de kan fortfarande följas åt eftersom de leker så bra ihop redan nu. Dock står vi på en väntelista så om vi har otur kommer Oskar inte in. Men det är plats nummer tre och man har 75 platser så vi håller tummarna och hoppas på det bästa;). Imorrn har skolan en vårfest så då tänkte vi gå dit igen och kolla vibbarna och kanske prata med andra föräldrar.

Idag var det som vanligt pysseldag hemma på Kronavenyn. Vi målade, lekte med modellera, klistrade klistermärken, stämplade, klippte och klistrade samt såg till att sprida ut pysselsaker över halva vardagrsummet... Sedan åt vi pannkakor med blåbärssylt tills vi storknade (Oskar åt fyra stycken!) och i eftermiddags var vi på lekplatsen och röjde i den stora sandlådan där innan det blev dags för kvällsbad följt av årets första belgiska jordgubbar (nu är det nästan sommar), en skål popcorn och en Labanfilm. De vuxna i familjen har sedan hunnit med en middag på ekologiska hamburgare med ugnspotatis och sallad samt ett par glas vin... Samt lite bloggande då.. Nu känns det att det nog snart är dags för sängen om man ska orka med vildingarna imorrn också;).

Inga kommentarer: