måndag 19 april 2010

Sommartider i stan

Det har varit mycket funderande hur vi vill bo som familj de senaste åren och Bryssel har inte riktigt känts som det bästa stället om man kunnat välja och vraka utan att behöva bekymra sig om jobb och annat. Men det finns fortfarande som tur ganska många dagar då man ändå tycker att varför ska vi vara någon annanstans än här just nu. Helgen var ett bra exempel. Medans det var fem grader varmt och blåsigt i mina svenska hemmatrakter så hade vi nämligen nästan 20 grader i skuggan och så varmt i solen att folk låg och solbadade i parkerna.

Det är sååååå skönt att ha en tidig vår i denna delen av Europa. En vår som också iår i raketfart verkar övergå i underbar försommar. Mina terassblommor växer så snabbt att man nästan kan se det med blotta ögat och att sitta i eftermiddagssolen och njuta medans Nina jollrar och tuggar på en leksak i sin barnstol, Oskar tittar på humlor och Zora sover i solen som en katt känns faktiskt helt underbart. En Radler sitter också fint!
Bryssel är en väldigt grön stad med många fina parker och vi har flera på gångavstånd. Vi passade på att utnyttja det i helgen då det blev picknickfika både lördag och söndag. Såhär mysigt hade vi det i lördags.

4 kommentarer:

Anna sa...

Det här såg härligt ut! Vi fick faktiskt lite snö här nu på kvällen. Fy sjutton!
Nu längtar jag till vår Rhodos semester - om nu inte askmolnet ställer till det...
Jag har börjat på mail till dig ett par gånger men blivit avbruten. :( Ska försöka få till ett på onsdag när jag är ledig....
Kramar!

a-lo sa...

Ser såååå skönt ut att slippa dessa eländiga vinterkläder (som det tar ett halvt liv att ta på S på morgnarna). I Malmö är vi i gränslandet nu och måste ha dubbla uppsättningar jackor på dagis och hemma beroende på temperatur, suck.

Kattis sa...

Usch jag lider med er. Den här vintern har varit lång nog redan. Nu vill man bara kasta vinterkläderna så långt in i garderoben man bara kan! Det är kallt på mornarna här också dock så det blir mycket "på och av" heeeela tiden;).

Jennifer sa...

Det ser underbart ut, nan blir lätt avundsjuk, här är långt, långt ifrån så varmt och ännu oberäkneligt aprilväder uppe i Stockholm. Njut!