torsdag 18 november 2010

Mer kalas, mer sjuklingar

Hurra, hurra, hurra, hurra för Oskar som fyller tre år idag!Frukostbricka med lika många kokosbollar som fyllda år. De slank ner lite snabbare än den vanliga frukostgröten;).
Kokosbollsfantast precis som Laban och Labolina.
Massa fina presenter. Bland annat ett stort golvpussel, leksaksbilar, en ny Mulle Meckbok samt tuffa pärlplattor (som mamma tycker det ska bli minst lika roligt att pyssla med som Oskar).

Annars har tyvärr Nina blivit sjuk. Efter tre dagar med otäck hosta, jobbig förkylning och feber tog jag henne till läkaren idag. Där konstaterades början till öroninflammation, och väsande andning (= början till luftrörskatarr). Så nu blir det att stanna hemma från dagis en vecka till, börja med den inhalation som Oskar brukade använda och uppsöka specialistsjukgymnast för att bearbeta andningsvägarna via massage av bröstkorgen...
Som om inte det räckte så blir Oskars förkylning också värre och Lars kom inte hem bara jetlagged, men också med frossa, värk i huvud och hela kroppen och magsjuk. Så jag tippar att det är vinterns influensa han dragit hem. Suck!!! Han mår riktigt dåligt stackaren, men det är nästan så att jag hade önskat att detta slagit till i Tokyo och inte här för nu lär ju vi åka på det också och jag är så trött på att någon i familjen nästan alltid är sjuk. Dessutom gör det ju att jag sällan får någon respit från familjelivet eftersom jag ju både kan vara hemma med barn på lov och när de är sjuka. Och även om jag älskar mina barn över allt annat känner jag att jag nog inte skulle ha något emot att få kunna resa bort några dagar själv. Utan man. Utan barn. Utan hund. Kanske skulle man kanske kolla vad Ryanair har för utbud och verkligen göra det:)

6 kommentarer:

a-lo sa...

Hurra för Oskar från oss i Skånelandet. Coolt med golvpussel!

Synd att du inte kan komma hit om du nu ska ut och resa mol allena, men här slipper du ju inte småbarn direkt. Fast om du kommer på egen hand till Malmö kan jag lova att det blir fantastiskt väder!

Anna sa...

Stort grattis till Oskar från Erik! (och vi andra stämmer in.)

Hade vi inte redan planerad semester om ett par veckor hade jag gärna hängt med på ett par dagar utan man och barn. :) Men nu väntar sol och bad och framför allt ett par veckor utan jobb.

Här är vi lite småförkylda men har klarat oss från större sjukdomar. Usch det låter inte bra med er.

Ta hand om dina sjuklingar!
Kram från oss

Anonym sa...

Grattis Oskar ännu en gång på din 3-årsdag.
Tåkigt att Nina måste genomgå samma behandling för sina luftrör som Oskar.Hoppas att det går bra. Förstår att du blir trött på att passa sjuka barn( och sambo),du skulle behöva lite egentid helt klart.

Kram mamma,pappa

Jennifer sa...

Ett stort grattis till Oskar!!
Kramar från oss

Hoppas ni alla kryar på er, förstår att det är tufft, du vore verkligen värd egentid!

Karin sa...

Många varma stora kramar från hela familjen. Julia pratar i ett om Nina och Okka (Oskar)!! Flera gånger om dagen, varje gång datorn är på säger hon Nina - då ska vi in på bloggen och titta på bilder ;)

Visst blir man lite extra seg av höstmörkret också...

Kram på er!

Kattis sa...

Oskar tackar så mycket för alla födelsedagsgratulationer:).

Vi börjar hämta oss från sjukdomar. Nina mår bättre, Oskars förkylning har (inte ännu) utvecklats till luftrörskatarr och Lars har hämtat sig efter den otäcka salmonellatyp av magsjuka han kom hem med från Japan....