måndag 13 juni 2011

Långhelg och utflykt

Härnere har vi ju fortfarande en långhelg över pingst och det sitter ju alltid fint i juni:). Vi funderade på att åka iväg någonstans, men alla belgare har ju samma idé så det var svårt att hitta något passande. Dessutom får man ju tänka lite på ekonomin nu när jag är officiellt arbetslös sedan någon vecka tillbaka. "Nära skjuter ju ingen hare" liksom. Även om det ju finns chans för att håva in ett jobb innan sommaren så är ju inget avklarat ännu.

Ja, ja, det blir som det blir helt enkelt. Och under tiden försöker jag tänka på annat och hitta på roliga saker med familjen. Det blir ofta att man hänger på samma lekplatser och parker som vanligt, men nu kände vi att vi hade lust att ta oss ut ifrån stan och se något nytt. Kompisar hade tipsat om ett fint ställe utanför Leuven med mysiga parker, dammar, badmöjligheter, fik och fina lekplatser. Så vi åkte till Kessel-Lo igår och blev inte besvikna. Lugnt och lummigt och det fräckaste och häftigaste lekplatser vi nånsin sett.I skogen hittade vi en hel trädkojeby, komplett med coola rutschbanor och lianer. Den på bilden var av den mindre varianten. Det fanns en med en rutschkana på mer än tio meters höjd, långt uppe bland trädtopparna.....Som ni ser på bilden så gick det rejält snabbt också. Fast Oskar är rätt våghalsig och tyckte bara det var kul.Oskar har rena rama klättermanin just nu och klättrar på precis allt. Tänk vad smidigt om man hade haft en ordentlig klätterställning i torpet i sommar;).Efter att ha spenderat en timme bland rutschkanorna i skogen upptäckte vi ytterligare en enormt stor lekplats (tänk yta stor som en fotbollsplan ungefär) med massor av klätterborgar i alla möjliga varianter och svårighetsgrad. Det var nästan så att man hade lust att putta undan kidsen och leka själv hehe.Som detta klätteralternativ i bakgrunden här. På fem meters höjd och bara tillgänglig genom att klättra i nät eller klänga på rep. Den hade jag gärna provat. Next time!Förutom alla lekborgar fanns det massa med stockar och stubbar att leka med. Trots att vi spenderade mer än tre timmar i parken hann vi inte med allt så kommer definitivt att återvända. Nina hade också roligt, men inte lika roligt som vanligt. Hon har fått värsta infektionen i munnen med en massa otäcka blåsor i svalg och på tunga som gör jätteont. Precis samma sak som Oskar hade när han var ungefär lika gammal (kommer ihåg hur han låg hemma på soffan och bara grät). Fast det var helt klart bättre att vara ute och hitta på saker för det distraherade henne rätt bra (och hon hade ingen feber att tala om). Nu har vi varit hos läkare och fått lite medicin, men det kommer nog ta ett par dagar innan hon återhämtar sig. Just nu lever hon på mellanmjölk och ett och annat litet kex. Tur att hon har lite hull att ta av;).Ett exempel på varför belgare från olika regioner inte kommer överens. Att man får betala lite mer när man besöker ett fritidscentrum eller annat än just invånarna i den regionen man är i är inget ovanligt. Men att lägga på mer än 300% tycker jag är snudd på skandal! Inte konstigt att den politiska situationen i detta landet ser ut som det gör....

3 kommentarer:

Anonym sa...

Förstår att Oskar älskade den här lekplatsen, kul med en ny som man inte varit på tidigare. Antar att han somnade gott på kvällen.
Tycker synd om lilla Nina det är väldigt smärtsamt med de här blåsorna som man kan få i munnen.Svider och gör ont när man äter hoppas de går bort snabbt.

Kramar mamma ( mormor)

a-lo sa...

Wow, vilket fantastiskt ställe, aldrig sett något liknande! Kan tänka mig att det var mäkta populärt :)

Kattis sa...

Ja, detta var verkligen världens inte bara finaste, men spännande lekplats. Jag ångrar bara att jag inte provade på den där tiometersrutschkanan. Kanske vågar jag nästa gång;).

Nina mår redan bättre, men är hemma från dagis idag för att återhämta sig lite. Hon pillar i sig lite mat iallafall så det är nog hopp om livet:).