söndag 5 juni 2011

Medelhavsvärme

Det har varit ovanligt varmt i helgen. Igår var det fortfarande 27 grader varmt klockan tio på kvällen! Tur då att vi hade blivit inbjudna till kompisar med både trädgård och uppblåsbar pool till barnen. Oskar och Adam var som sälar i vattnet och efter att ha badat i en timme var de upptagna i minst en timme till med att hälla ut vattnet både här och där i trädgården. Vi föräldrar kunde till och med sitta och ta det lugnt med en öl i handen i flera minuter i sträck;).

Sedan vankades det fantastiskt god BBQ (årets första för oss) och vi njöt av att kunna sitta ute med goda vänner hela kvällen medans både killarna och deras lillasystrar hade roligt (och höll sig i schack för det mesta). Sedan strosade vi hem vid tio och det kändes precis som om vi skulle ha kunnat vara i Provence eller någon annanstans vid Medelhavet. Skönt att barnen är såpass stora att de pallar vara uppe lite längre (Nina slumrade till en timme i vagnen) vid speciella tillfällen så vi kan umgås med kompisar också kvällstid. Att barnen sedan vaknade 5.40 imorse var ju mindre kul i och för sig...

Eftersom alla var lite extra trötta idag har vi tagit det ganska lugnt. Jag fick vila lite på soffan medans Lars tog Nina och Oskar till lekplatsen och det var välbehövligt:). Annars softade vi som sagt och satt som här och fikade på terassen.
Banankaka och latte. Samt de fina söta, belgiska jordgubbarna som vi ofta köper då säsongen redan är i full fart.Oskar får sin egen mjölklatte. "Glöm inte kanelen mamma!"."Nina lite trött, Nina snart gå natti-natti". Fast inte innan hon satte i sig två kakbitar såklart.

2 kommentarer:

a-lo (the book pond) sa...

Det är så skönt med dessa ljumma kvällar! Låter helt lovely.

Vilken fin bild på Nina, ser ut som hon lyssnar väldigt koncentrerat (kan tänka mig att så inte var fallet dock :)

Anonym sa...

Vi har haft det så skönt här hemma också det är ljust fram till nästan elva på kvällen man vill inte gå in.
Nina ser ut att kunna charma till sig lite av varje, hon är så söt.
Oskar stora killen, så det är mjölklatte som gäller nu, bra att veta.

Kram mamma